Summer!

Niin, niinhän minä taisin sanoa, että kesäkuulle se seuraava kirjoituskerta menee. Ja tässä ollaan!

Lomaa on ollut suunnilleen vajaa kuukausi. Olen jo ennättänyt sotkea unirytmini totaalisesti, aloittaa ylioppilaskirjoituksiin lukemisen ja käydä Linnanmäellä. Tekemistä on koko kesäksi, mutta ei se mitään - pitäähän tämäkin kesä jollain kuluttaa :)




Pakko tehdä

Ensimmäistä kertaa vähään aikaan minulla on pakko-tehdä -asioita kesässäni. Viime kesänä en ollut töissä, mutta tänä kesänä olen. Sain töitä feissarina ja tehtävänäni on hankkia mahdollisimman paljon kuukausilahjoittajia Pelastakaa lapset ry:lle. Työ on tosi mukavaa ja olen viihtynyt töissä. Toisaalta on ehkä vähän ikävä sellaista ei-tarvitse-tehdä-mitään -vapautta. Selviän työstäni kuitenkin hyvin, kunhan muistan positiivisen asenteen, maalaisjärjen ja yrittämisen, myös vähän haastavimmissakin tilanteissa. Hyvä tuntipalkka toimii myös kannustimena. Lisäksi minulla on paljon kavereita, jotka myös feissaavat kesätyökseen, joten henkistä tukeakin on mahdollista saada.
Toinen pakko-tehdä -juttu on autokoulun kakkosvaihe. Sain ajokortin toukokuun puolessa välissä ja nyt olen pyrkinyt ajelemaan joka päivä, jotta kokemusta kertyisi mahdollisimman paljon. Autokoulun kakkosvaihe alkaa siis ajokortin saamisen jälkeen. Siihen kuuluu mm. ryhmäajotunti. Vaikkei ajaminen olekaan ehkä ihan minun juttuni, ajotaidosta tulee olemaan apua tulevaisuudessa. Täällä pääkaupunkiseudulla pärjää ilman autoakin, mutta kesämökille ei kyllä pääse kehärataa pitkin. Vaikeinta ajamisessa ovat sellaiset risteykset, joissa näkyvyys on huono eli tien reunalla on vaikkapa pensaita, jotka estävät näkemisen toiseen suuntaan.
Kolmas mutta ehkä tärkein kaikista pakko tehdä- asioista on tuleva abivuosi. Ylioppilaskirjoitukset lähestyvät uhkaavaa vauhtia. Englannin abikurssini ilmoitti minulle tänään, että pitkän enkun ylioppilaskirjoituksiin on 86 päivää. Kuulostaa paljolle, mutta se on uskomattoman vähän. Kirjoitan tulevana syksynä pitkän englannin ja yhteiskuntaopin. Niille, jotka eivät tiedä, ylioppilaskirjoituksissa on mahdollista valita pitkä, keskipitkä tai lyhyt kieli. Minun on pakko kirjoittaa pitkä englanti, sillä totesin, etten tule pääsemään pitkän matikan kirjoituksista läpi ja että sama pätee valitettavasti pitkään ruotsiin (yksi pitkä aine on pakko kirjoittaa, ainakin vanhan OPS:n mukaan opiskelevien). En ole englannissakaan mikään mestari, joten enkun abikurssi, jossa on arvosanatakuu, on todella tarpeen. Keväällä kirjoitan lyhyen matematiikan, äidinkielen, historian ja keskipitkän ruotsin. Olen lukenut sekä ruotsia että matematiikkaa pitkänä, mutta kuten sanottua, kumpikaan ei oikein suju. Pitkän ruotsin lopetin jouduttuani uusimaan neloskurssin kokeen. Kyllästyin siihen, että kurssit menivät rimaa hipoen läpi. Nyt olen viettänyt onnellisena ruotsitonta kevättä.


 




Aliisa :)


Pitäisi tehdä

Niin, ei kai minun ole pakko siivota kesällä, mutta ehkä se olisi suositeltavaa... Kai. Laatikkoni, pöytäni ja ihan kaikki muukin on täydellisen kaaoksen vallassa, sillä kouluvuoden aikaan oli vähän kiire. Nyt olisi vihdoin aikaa siivota ja järjestää paikkoja, mutta se ei vain tunnu sujuvan. Tai sitten siinä käy niin, että kun pitäisi esimerkiksi mennä nukkumaan, tekee mieli siivota. Siivoaminenkin voi olla joskus ihan hauskaa, mutta useimmiten vitkuttelen niin pitkään, että olisin tehnyt homman jo kahdesti siinä ajassa. Eniten siivoamista vaatisivat pöytäni ja vaatekaappini. Vaatekaappiini ei enää mahdu yhtään mitään´, sillä kiinnyn helposti vaatteisiini, vaikka ne olisivat jo pieniä tai vaikken olisi käyttänyt niitä kuin kerran tai kaksi ja unohtanut sitten kaappiin. Pienen vaatteiden joukossa on runsaasti käyttökelpoisia vaatteita. Olen harkinnut niiden myymistä Facebook-kirppiksillä, mutta sinne ilmoitukset hukkuvat helposti. Joskus tyrkytän itselle pieneksi jääneitä vaatteita kavereilleni. Tällä hetkellä vaatekaapissani on paljon vähänkäytettyä, kokoa tai kahta liian pieniä vaatteita ja suunnittelen niistä eroon hankkiutumista, koska haluaisin uudistaa vaatekaappiani.
Toinen asia, mikä minun olisi erittäin suositeltavaa tehdä, on meikkipussin sisällön uudistaminen. Tilasin jo uudet meikkisiveltimet, mutta nyt olisi haussa uusi luomiväripaletti sekä kulmaväripaletti tai muu sellainen. Jos joku osaa kertoa hyvän, luotettavan ja edullisen nettikaupan, josta kyseiset tuotteet voisivat löytyä, olisin iloinen :)





Haluan tehdä


Rakastan piirtämistä ja maalaamista. Kouluvuoden aikana kummallekaan ei ole aikaa, mutta nyt on. Haluan ehdottomasti viettää aikaa kynä kädessä muotokuvia luonnostellen. Myös vesivärikynät ja muut maalaustarvikkeet kutsuvat. Käytän mielelläni paljon värejä ja haluaisin osata maalata paremmin, mutta toistaiseksi olen saanut vain sotkuja aikaan. Yhden Harry Potter -aiheisen taideteoksen loin, mutta sekin on melko yksinkertainen. Piirtämisen ja maalaamisen suhteen on aina inspiraatio-ongelma, mutta kun inspiraatio iskee, voin piirtää jopa kuusi tuntia putkeen.
Poikkeuksellista on se, että kesälukemistoni on varsin vähäinen. Taru Sormusten Herrasta on kesken ja seuraavaksi tahtoisin palata Potterien maailmaan. Yksi viime kesänä ostamani kirja on keskeneräisenä yöpöydälläni, niin että kaipa se täytyy lukea loppuun asti. Mutta mitään uutta ei ole. Olen kirjojen suhteen melko avoin, mutta mieluiten valitsen fantasiaa tai jotain historiaan sijoittuvaa. Esimerkiksi Sarah Larkin kirjoittama Valkoisen pilven maa tempasi minut hitaan alun jälkeen viime kesänä mukaansa ja oli aiheuttaa identiteettikriisin. Se sijoittui muistaakseni Uuteen-Seelantiin 1800-luvun puoleen väliin. Toinen erinomainen kirja on Daphne Kalotayn kirjoittama Bolshoin perhonen. Se sijoittuu Neuvosto-aikaan ja nykypäivään, muistaakseni joko Britteihin tai Amerikkaan. Kirjassa on myös Suomi mainittu -hetkiä. Siinä kirjassa minua viehätti erityisesti kerrankin hyvin kuvailtu baletin maailma sekä Neuvostoliittoa koskevat kuvaukset.
Vähän hävettää myöntää, mutta minua vetää puoleensa Playstation 4. Rakastan Lego Hobbit -peliä, eikä Dragon Age: Inqisition ole huono sekään. Pleikkarin ääressä voi vahingossa hujahtaa useampikin tunti. Helposti saatan myös istua tietokoneen ääreen pelaamaan The Sims 2:sta. Joo, tiedän että nelonenkin on tullut jo, mutta pelaan Simssiä niin harvoin, ettei uudempien pelien ostaminen kannata. Kakkonen pyörii vielä ihan hyvin Windows 8.1:n kanssa, Windows 10 ei enää pyöritä kakkosta.
Ja mitäpä olisi kesä ilman tanssia ja musiikkia? Kävin jo Kuopiossa STOPP-tanssikurssilla ja samalla vilkuilemassa Kuopio tanssii ja soi -tapahtumaa. Kyseiseltä tanssikurssilta löysin litanian uutta kuunneltavaa Spotify-listoilleni. Erityisessä suosiossa ovat Another Day Of Sun elokuvasta La La Land (https://www.youtube.com/watch?v=CWnYIb2lqpo) ja Uptown Funk (https://www.youtube.com/watch?v=7Ya2U8XN_Zw), joka toki oli tuttu kappale mutta oli päässyt unohtumaan. Nyt tanssiminen on hetken tauolla, mutta jatkuu sitten, kun on ajankohtaista ajatella sitä, miten selviytyä uuden tanssikauden ensimmäisestä tanssitunnista...





Jaa, mitäs muuta... Tässä olisi työpäivä vielä edessä. Loppuviikkokin kuluu töissä ja englannin ja yhteiskuntaopin lukemisen parissa. Ensi viikolla on ehkä mökkireissu edessä. Ai niin, melkein kaikki tämän jutun kuvat ovat Kuopiosta, jossa vietin melkein viikon. Viimeinen kuva (alla) on ystäväni Ronjan ottama. Tanssimisen lisäksi vietin aikaa kavereideni kanssa esimerkiksi käymällä neljän euron pizzalla ja shoppailemalla alennusmyynneillä.
Vähän lyhyempää tekstiä kertaa, tai ainakin minusta tuntuu sille. Yritin yleisön pyynnöstä pitää tämän lyhyempänä kuin mitä tekstini yleensä ovat. Katsotaan, koska ilmestyn tänne seuraavan kerran :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Soittorasiasta

Puhutaan pahaa

Ihan aikuisten oikeesti - koreografin ajatuksia